Za pomníčky v nejdivočejších končinách Jizerských hor

Sobota 12.09.2009

Výprava se koná v sobotu 12. září 2009 (změna termínu) za účasti členů občanského sdružení Drobné památky severních Čech. Sraz všech účastníků je v Hraběticích u zvoničky asi v 9:00 hodin. Trasa výpravy: Karlov - zázračný pramen a památky na rodinu Amlerových, josefodolská přehrada, tabulka Věry Splítkové, obrázek sv. Huberta, Jägerův pomník, Černá hora – pomník na místě smrti Hanse Simona, Bílá smrt v sedle Holubníku, U ztraceného Pánaboha, rudé hvězdy v Černém potoce, Hütterův kříž, Richterova cesta – Richterův kříž, Preißlerův kříž, Schmidt-Gustelův kříž, Augstenův pomník, kříž Aničky Richterové, Bílý Potok. Chůze asi 22 kilometrů. Odjezd vlakem do Liberce z České Lípy v 6:09 hodin, z Frýdlantu v 6:50 hodin, z Tanvaldu v 7:03 hodin. Z Liberce pak autobusem do Hrabětic v 8:15 hodin, z Jablonce autobusem MHD linkou č.1 v 8:15 hodin s přestupem v Janově na linku č.6. Správnost odjezdů autobusů si raději předem ověřte. Výpravu povede Jiří Šourek